⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Kålpudding, vegetarisk

8 pers

1 vitkålshuvud
4 msk ljus sirap
600 g quornfärs
6 dl grädde
1 dl vatten
2 tsk japansk soja
salt
svartpeppar
smör till stekning

Tillbehör:
rårörda lingon eller lingonsylt
potatis
sallad

Sätt ugnen på 175°.
Strimla vitkålen fint, gärna med hjälp av en matberedare. Fräs vitkålen glansig i smör och tillför sirapen. Bred ut lite mer än hälften av vitkålen i en ugnsfast form och lägg den andra hälften i en bunke eller på en tallrik så länge.
Fräs quornfärsen i smör. Tillför vatten, soja, salt och peppar. Smaka av och ha eventuellt i lite mer soja och vatten. Bred ut på vitkålsbädden och avsluta med resten av vitkålen ovanpå. Häll över grädde och låt grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Servera kålpuddingen med lingon, potatis och sallad.